Hoe moet ik hairextensions verzorgen?

Okee, dan heb je die mooie lange lokken, maar hoe moet je deze verzorgen?
Wij van Brandlezz Concept geven je hieronder tips zodat jij ook lang kan genieten van je volle natuurlijke bos haar. We geven antwoord op de meeste gestelde vragen uit

Hoe moet ik mijn hairextensions wassen?

Kam of borstel je hairextensions voor het wassen goed door.

Was je hairextensions met een goede pH neutrale shampoo en gebruik daarna een voedend haarmasker- of creme. Dit omdat jouw hairextensions van nature geen voeding binnen krijgen. Pas wel op dat je het haarmasker- of creme in de punten en de lengtes gebruikt, niet op de keratinebondjes zelf. De waxbondjes kunnen hierdoor zacht worden en uitzakken, waardoor je de hairextensions kunt verliezen.
Al onze hair extensions zijn van 100% echt haar, wat wil zeggen dat alle haarschubben van boven naar beneden lopen. Het is daarom belangrijk bij hair extensions wassen (of normaal lang haar) dat je dit niet ondersteboven wast om te voorkomen dat de haarschubben in elkaar gaan steken waardoor dit gaat klitten.
Zacht leidingwater (met weinig kalk) maakt het haar soepeler en zachter dan hard leidingwater (met veel kalk). Hair extensions wassen met zacht leidingwater zorgt ervoor dat de shampoo meer schuimen. Hierdoor heb je minder shampoo nodig.

 


Hoe moet ik mijn hairextensions drogen en stylen?

Droog je haren zachtjes met een handdoek. Ga er niet wild doorheen wrijven. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat je veel klitten krijgt, net zoals dat gebeurt bij normaal lang haar. 
Aangezien onze hairextensions van echtzijn, kunt je je haren gewoon föhnen. Echter kunnen de hairextensions wel droger aanvoelen en daarom adviseren wij om je haren te beschermen tegen de hitte van de föhn met een speciaal hittebeschermend serum. Dit raden wij ook aan wanneer je je haar wilt gaan stijlen met een stijltang. Pas wel op dat je deze producten niet op de wax bondjes doet, omdat de bondjes hierdoor zacht kunnen worden en daardoor los kunnen laten.
 

Hoe moet ik hairextensions kammen of borstelen?

Kam of borstel je haren als ze droog zijn van onder naar boven met een grove kam of een speciale borstel en houd je haren vast aan de aanzet van uw hoofd. Kam of borstel jouw hairextensions meerdere keren per dag. Voor gekruld haar adviseren wij om de haren alleen nat of vochtig door te kammen, want als je gekruld haar droog kamt kan het gaan pluizen of klitten. Voor gekruld haar adviseren wij een grove kam te gebruiken in plaats van een borstel. Gekruld haar borstelen zorgt ervoor dat je de haren meer uit elkaar borstelt waardoor het meer gaat pluizen. Gebruik daarom een grove kam bij gekruld haar.
Je zult ook een aantal extensions gaan verliezen, ongeveer 10 %. Dit is normaal. Een mens verliest tussen de 100 en 150 haren per dag. Deze haren blijven normaal gesproken in uw borstel zitten, maar wanneer je hairextensions hebt blijven deze in de wax bondjes zitten. Daarom is het ook belangrijk om goed over de wax bondjes te borstelen.

 

Kan ik gewoon slapen met hairextensions?

Ja dat kan. Kam of borstel je haren goed uit voordat je gaat slapen met hairextensions in. Doe je haren in een losse vlecht. Ga nooit slapen met nat of vochtig haar om klitvorming te voorkomen.

 

Kan ik zwemmen en sporten met hairextensions?

Je kunt gewoon blijven sporten. Met hairextensions zwemmen in zee of in een zwembad met chloor water is gewoon mogelijk. Het is echter net zoals bij je eigen haren niet zo goed voor de kwaliteit van het haar, de hairextensions kunnen er droog en stug van worden. Zorg er daarom voor dat je na het zwemmen je haren goed uitspoelt.
Gebruik bij het wassen een goede shampoo welke geschikt is voor joue haartype in combinatie met een goed verzorgende conditioner.
Doe je haren altijd in een staart of in een vlecht tijdens het zwemmen of sporten. Dit om klitvorming te voorkomen.
Door het transpireren bij het sporten houdt de hoofdhuid meer vuil vast. Hierdoor kan roos of berg optreden. Na het sporten je hairextensions wassen is daarom ook zeer raadzaam.

 

Wil jij ook hairextensions?

Aarzel niet langer en maak vandaag nog een afspraak. Zoals je hebt gelezen is het is heel gemakkelijk om de extensions te verzorgen. Wij adviseren je tevens over het gebruik van de juiste producten.

 

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
 
 
       

_____________

Haar extensions zetten
_____________

Haarverlenging voorbeelden
___________________  

Pimp my Bobline
___________________  

Hoe moet ik mijn
extensions verzorgen?

___________________  

Meest gestelde vragen
over extensions
___________________