GA JIJ DIT JAAR OP VLIEGVAKANTIE?

 Juni 27, 2019    Ga jij dit jaar op vliegvakantie?

Jij gaat op vliegvakantie! Maar hoe neem je die nu die shampoo, make-up, wax en haarlak mee?

In deze blog leg ik een veel gevraagd thema uit. Hoe neem je je shampoo, wax, make-up en haarlakken mee op vakantie? Ik deel graag een leuk verhaal van mijzelf, een aantal jaren terug.

Ik was ongeveer 21 jaar oud en ging met een vriendin naar Palma de Mallorca. Best spannend: het was mijn eerste vakantie alleen. Wat ik nog veel spannender vond, was dat ik ook voor de eerste keer de zaak achterliet, die toen pas een jaar bestond. Ik runde al vanaf mijn 20ste mijn eigen salon, genaamd Hair & More  in ’t Loon, in Heerlen. Wat was ik toe aan een weekje rust. Ik herinner het me nog goed.

Te zware koffer? Heavy hoor!

De vader van mijn vriendin bracht ons naar het vliegveld in Düsseldorf. Ik had een reusachtige koffer bij me. Waar die man zich bijna een rugletsel mee tilde. Ik nam, geloof ik, 12 paar high heels mee inclusief bijna mijn hele kledingcollectie, en nog meer. Zoals bikini’s. Elke dag een andere, uiteraard.

Bij het inchecken keek de grondstewardess mij met verbaasde blik aan: komt u wel nog terug? Mijn koffer woog 35 kilo. En natuurlijk moest ik bijbetalen. Tot onze grote hilariteit werd er ook nog een hele grote neon oranje sticker opgeplakt, met daarop in grote letters gedrukt: HEAVY.

Wat hebben we gelachen.

 

Next step: tax free shoppen

De koffer was ingecheckt. Op naar mijn guilty pleasure: taxfree shoppen.

Voor in de handbagage dus. Ik had een leuke Louis Vuitton (geen echte hoor) en daar ging alles in: van parfums tot deodorant. Want mijn motto was – en is nog steeds: een slimme meid is op alles voorbereid. Vooral in het vliegtuig, want stel je nou voor dat ...

Om de tijd te doden, renden mijn vriendin en ik de geweldige parfumwinkels in. Ik ging helemaal los. Mijn lievelingsparfum, als ik het me goed herinner was het THIERRY MUGLER ANGEL, taxfree. Die nam ik mee. Ook scoorde ik de nieuwste mascara van Dior. Natuurlijk nog een paar mooie lipglossen erbij, want een verslaving aan de nieuwste make up scoren kun je niet zomaar stoppen. Helemaal goed, want dit was tenslotte mijn vak. Mooi excuus.

Op het eerste de beste toilet pakte ik alles uit om uit te proberen. Vrolijk trok ik het mooie gesealde zakje open dat ik erbij kreeg. Vond al vreemd dat ze alles zo hermetisch hadden ingepakt. Daarna gingen de nieuwe make up en parfum zo mijn Louis V-tas in. Mijn vakantie kon niet meer stuk.  

Nachtmerrie

Totdat de nachtmerrie begon. Bij aankomst bij de douane werd mijn tas gecontroleerd. Een aardige vrouw nam mijn tas met alle liefde door. En zonder pardon of overleg gooide de aardige mevrouw met een iets geïrriteerde lach, mijn nieuwe parfum gewoon de prullenbak in.

Ik was in shock! Huh, wat doet u nu?
Al heel snel volgden mijn haarlak, mijn favoriete wax en nog wat andere verzorgingsspullen dezelfde weg. In een klap lag daar bijna 180 euro in de prullenbak.

 

Ik ga je helpen!

Ik had geen idee van wat wel en niet mocht. Anno 2005 was Google niet zo’n handige informatietool als nu. Het was een levensles voor mij. Nu zorg ik dat ik alles voor vertrek op orde heb. Daarover heb ik nog een EXTRA blog geschreven over welke vloeistoffen mee mogen in je handbagage. Dan overkomt deze nachtmerrie jullie in ieder geval niet. Dus ga jij op vliegvakantie? Check voor je op vakantie gaat even de blog.

 LEES HIER DE BLOG: WAT MAG ER IN DE HANDBAGAGE? >>

en kijk meteen hoe jij die shampoo, make up, wax en haarlakken wel mee kunt nemen.

 

PS: Nu, 14 jaar later, ben ik moeder van mijn prachtige dochter Julidè, die afgelopen week op schoolverlaterskamp ging. Hier een leuke foto: zoals je aan haar koffer kunt zien, heeft ze zeker ook nog een mooie eigenschap van haar moeder meegekregen.

Veel liefs en een fijne vakantie,

Margaretha Koops

Geen