ZELF JE GELNAGELS VERWIJDEREN

 April 2, 2020    Zelf je gelnagels verwijderen

Gelnagels of acryl nagels verwijderen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.

Handleiding gelnagels verwijderen:

  1. Vaak wordt aangeraden de tips van de kunstnagels zover mogelijk af te knippen met een schaar of nageltip knipper, wij adviseren om de nagel kort te vijlen om scheuren of het beschadigen van de natuurlijke nagel te voorkomen.

  2. Gebruik een grove nagelvijl met een grit van ongeveer 100. Deze kun je eventueel bij ons bestellen. Vijl voorzichtig in zowel in horizontale als verticale richting om goed gelijkmatig te werken. Bewerk steeds een andere plek met de vijl zodat je een brandend gevoel op een bepaalde plek voorkomt. Gebruik een nagelborstel om het vijlstof af te vegen zodat je goed zicht houdt en de natuurlijke nagel hierdoor niet beschadigd. Wanneer je weinig tot geen vijl ervaring hebt is het raadzaam om het laatste deel gel af te weken.

  3. Let op tekenen die erop wijzen dat je op de natuurlijk nagel komt. Je merkt dit doordat er minder vijlstof vrijkomt, ga door totdat het grootste deel van de gellaag verwijderd is.

  4. Gebruik nu een kommetje en week het laatste laagje gel eraf met de aceton, gebruik een 180 grit vijl om de nagel in vorm te vijlen en werk de nagel met een buffer vijl na.

    Doe er eventueel een verharder op die je nagels verzorgd.

Verzorging van gelnagels na het verwijderen

Verzorg iedere dag je nagels met een nagelriemolie.

Veel succes! Als je nog vragen hebt kun je ons appen of mailen: info@brandlezz.nl

Met hartelijk groet,

Team Brandlezz Concepts

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen