MONDKAPJESPLICHT BIJ BRANDLEZZ

 December 1, 2020    Mondkapjesplicht bij Brandlezz

Mondkapjesplicht bij Brandlezz

Vanaf 1 december 2020 is iedereen van 13 jaar en ouder verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen bij de kapper. Dit geldt zowel voor ons alsook voor jou als klant. 

We hebben speciaal voor jou alles op een rijtje gezet wat nu wel en niet mag. Omdat we merken dat klanten soms door de bomen het bos niet meer zien. Wij zelf trouwens ook niet echt ;-).

Verder willen wij melden dat wij altijd proberen om ons zo goed mogelijk aan alle maatregelen te houden. In onze salon gaan wij hygiënisch te werk en ook de lucht wordt goed gefilterd. Verder luchtten wij regelmatig extra de ruimte.

Hier volgen de meest gestelde vragen en antwoorden.

Welk mondkapje moet ik gebruiken?

Alle niet-medische mondkapjes zijn toegestaan. Ook een zelfgemaakt mondkapje mag, maar sjaals en bandana’s zijn niet toegestaan.

Mag je als klant geweigerd worden als je geen mondkapje wil dragen?

Ja, de klant is verplicht een mondkapje te dragen gedurende de behandeling. Alleen als de klant verklaart dat hij of zij om medische redenen of medische beperkingen geen mondkapje kán dragen, dan hoeft het niet. Kappers en handhavers (boa’s) moeten redelijk omgaan met deze groep mensen. Ze hoeven hier geen schriftelijk bewijs van te hebben. We raden je wel aan de andere aanwezigen in de salon te informeren als je geen mondkapje kan dragen.

Mag je als klant het mondkapje af bij het behandelen van een baard of snor of een andere gezichtsbehandeling?

Tijdens een gezichtsbehandeling aan een baard of snor of andere gezichtsbehandeling mag de klant zelf tijdelijk het mondkapje afzetten. Zodra deze behandeling is voltooid, moet de klant zelf het mondkapje weer opzetten.

Mag je als klant het mondkapje af bij het kleuren?

Tijdens het aanbrengen van de kleur en uitspoelen moet het mondkapje op blijven, omdat de kapper geen 1,5 meter kan handhaven. Tijdens het inwerken van de kleuring kan het mondkapje eventueel tijdelijk door de klant afgezet worden. De klant moet dan wel 1,5 meter afstand houden tot andere aanwezigen in de salon. Hierna moet de klant het mondkapje zelf weer opzetten.

Mag je als klant het mondkapje af bij het wassen van het haar?

Nee, want de kapper kan bij het wassen van het haar geen 1,5 meter afstand houden.

Moet ik als klant in de wachtruimte of aan de wachttafel ook een mondkapje dragen?

Nee, wanneer de klant niet wordt behandeld en op één plek blijft zitten hoeft dit niet, mits er 1,5 meter afstand zit tussen de kapper en (wachtende) klanten onderling. Wanneer de klant zich verplaatst, of bijvoorbeeld naar het toilet gaat, moet eerst het mondkapje weer volledig opgezet worden.

Mag je als klant nog wat drinken en hoe gaat dat dan?

Wanneer de klant niet wordt behandeld en op één plek blijft zitten hoeft het mondkapje niet op en kan er wat gedronken worden, mits er 1,5 meter afstand zit tussen de kapper en (wachtende) klanten onderling. Wanneer de klant zich verplaatst, of bijvoorbeeld naar het toilet gaat, moet eerst het mondkapje weer volledig opgezet worden.

 

Zij er nog regels onduidelijk? Vraag het ons gerust! We informeren je graag.

Wil je een afspraak maken? Klik hieronder op de Button.

 

 
Met hartelijke groet,
Team Brandlezz Concepts

 

 

 

Geen