DIY: ZELF LIP SCRUB MAKEN TEGEN DROGE LIPPEN

Maak je eigen lipscrub

Met natuurlijke ingredienten een lipscrub maken

 Februari 19, 2016     DIY: ZELF LIP SCRUB MAKEN TEGEN DROGE LIPPEN.

Heb jij ook zo’n last van droge lippen? of eigenlijk wie niet?…

Welkom op mijn nieuwe blog! De laatste dagen zie ik, door het rare weer hier in Nederland, bijna iedereen met hetzelfde probleem lopen. Droge schrale, pijnlijke lippen. Als je lacht breekt het helemaal open en laat staan als er warmte tegen aan komt dan AUW !!!!

Wat mij sterk op valt is dat iedereen direct grijpt naar de welbekende Labello stick of andere lipbalsems.

Maar eigenlijk is het de omgekeerde manier van verzorgen. Waarom? : omdat de droge schilfers die op je lip liggen eigenlijk zorgen voor een dekmantel. Als je die gaat insmeren komen de verzorgende bestanddelen eigenlijk helemaal niet op de plek waar ze horen te zijn.

Vaak verzorgen ze wel de liprand en laten de lippen in het geheel iets flexibeler en smoother aanvoelen.

Maar dat het echt het probleem oplost vind ik altijd zwaar tegen vallen. Wat naar mijn mening eigenlijk de beste remedie is, is om net als bij een droge huid eerst de dode huidcellen te verwijderderen d.m.v. een scrubbehandeling. En vervolgens lekker je lippen in te smeren.

Ik heb een leuk receptje hoe je heel gemakkelijk zelf een lipscrub kunt maken.

Lipscrub is echt een product wat de laatste jaren populair is geworden. Het is super makkelijk om zelf te maken en als je het zelf maakt dan weet je ook wat er in het product zit en dat het niet schadelijk is voor je huid of gezondheid.

Wat heb je nodig voor je lipscrub

De belangrijktse ingrediënten voor een lipscrub recept zijn:
plantaardige olie en suiker.
Daarmee kun je oneindig veel variaties bedenken om lipscrub te maken.

Voor de smaak kun je dan nog etherische olie toevoegen of bijvoorbeeld cacaopoeder of kaneel.

Vooral in de winter is het goed om een keer per week je lippen te verzorgen met een lip scrub. Je lippen hebben de dunste huid van het hele lichaam en zijn vaak gebarsten of droog.

Ik geef je eerst een basisrecept waarmee je lipscrub kan maken en dan kun je oneindig gaan variëren
Basis recept wat ik gebruik 

Basis recept

2 theelepels kaneelsuiker

1 theelepels pinda olie

1 theelepels honing

1 eetlepel cocosolie

Meng alles goed door elkaar in een kommetje en bewaar in een klein potje in de koelkast. Je kan dit redelijk lang bewaren maar het is beter om niet te grote hoeveelheden te maken en regelmatig nieuwe lipscrub te maken, dan blijft je product altijd vers.

Als het klaar is, kun je een beetje tussen je vingers nemen en zachtjes mee over je lippen wrijven. Twee minuten laten inwerken, en daarna afspoelen met lauw water.

Honing Vanille lipscrub

Wil je zowel je lippen als je neus verwennen? Maak dan deze geurige vanille-honing lipscrub. De ingrediënten zijn:

2 theelepels bruine suiker, 1/2 theelepel vanille extract, 1/2 theelepel honing en 1 theelepel olijfolie.

Laat ook dit mengsel even een tijdje intrekken (en geniet van die heerlijke geuren), scrub zachtjes en spoel dan af met lauw water.

Wat moet je echt NIET doen

Je moet niet langs je lippen likken! Als je met je tong je lippen nat maakt drogen je lippen alleen maar sneller uit.

Niet op je lippen bijten.

Blijf van je korstjes en velletjes af! Als je een velletje er aftrekt dan krijg je vaak een wondje en maak je het alleen maar erger en pijnlijker.

Ik zou het leuk vinden als jullie het recept uitproberen en een reactie hieronder achterlaten. Als je de blog leuk vindt kun je hem delen.

Hartelijke groetjes

Na mijn superscrub-behandeling mogen mijn lipjes weer gezien worden!

 

Bewaren
Geen

Opmerkingen

Gezien ik grotendeels in weer en wind bezig ben had ik geregeld ook last van lippen die op de randen wel vaker droog waren en open gingen.Vroeger heb ik hier nooit last van gehad maar de leeftijd zal ook zeker hier een rol in spelen.Na het gebruik te gaan maken van de genoemde bestandelen was er al heel vlug resultaat en duidelijke verbetering en zelfs nu tot geheel alles weg.
Toch blijf ik het nu geregeld gebruiken,want met welke lippenbalsem dan ook te hebben gebruikt is mijn ervaring dat de lippen net droger worden en schraal en op den duur weer losse velletjes en open worden. Ik persoonlijk vindt het een oplossing en ben blij met de tip. Bedankt en succes Margaretha
Oooh dit is handig ga ik direct proberen
Nieuw bericht