HELP, MIJN UITGROEI IS ER SNELLER!

 Juni 14, 2022    HELP mijn uitgroei is er sneller!!


 

Merk jij ook dat je sneller last hebt van je uitgroei? En dat je haar sneller lijkt te groeien? De afgelopen dagen krijgen wij regelmatig vragen van klanten over hun uitgroei. Ze moeten deze steeds sneller laten verven dan de keren ervoor. De grijze haartjes komen zo snel weer door. Ik dacht dit is een heel leuk thema om te behandelen in mijn blog. Tijd voor een uitleg. Ik, Margaretha van Brandlezz Concepts, ben op onderzoek gegaan.

 

Het zomerse weer stimuleert de haargroei, luidt een wijdverspreid idee, en daar zit wat in. De warmte en de zonnestralen creëren gunstige omstandigheden voor je haar, waardoor het in de zomer iets sneller groeit dan op grijze en koude winterdagen. In een Chinese studie ontdekten onderzoekers dat het haar in de zomer gemiddeld 0,4 millimeter per dag groeit, terwijl de groei in de winter daalt tot 0,375 millimeter.

 

De relatie met warm weer en snellere haargroei had ik ook opgemerkt maar denk ook eens na over het volgende… De Corona periode speelt hier ook een rol in. De verandering van de periodes voor en na de lockdowns merken we ook aan ons lichaam. We werden geprogrammeerd om tijdens de lockdown meer binnen te zijn.

 

Nu het weer mooier weer wordt en alles weer mag, zijn we actiever en productiever in vergelijking met de stomme lockdown periodes. De halve winterslaapmodus tijdens de winter zorgde ervoor dat ons lichaam in een overlevingsmodus terecht kwam. Ons lichaam is nog steeds afgesteld om die cyclus te doorlopen. Dit betekent dat er tijdens de zomer, vooral met deze mooie dagen heel wat hormonen vrijgegeven worden. Al deze hormonen en de daaruit voortvloeiende systematische veranderingen hebben ook een enorme impact op secundaire processen, zoals haar dat veel sneller groeit.

 

Haar heeft ook de neiging om tijdens de zomer vettiger te worden door zweet, warmte, inspanning enz. Het kan misschien grof klinken, maar haar groeit eigenlijk sneller en is sterker wanneer het “vuil” is. De extra talg en haarolie die zich op het haar verzamelen, voeden het, maken het sterker en helpen het zo om te groeien. Heel wat beroemdheden zweren hierbij. Reese Witherspoon is berucht omwille van het feit dat ze zowat het mooiste haar van de haarindustrie heeft, maar ook omdat ze weigert om het haar vaak te wassen.

 

Veel mensen zien tijdens die zomer periode ook het nut niet in van föhnen, want het is haar is meteen droog door de hitte en het is te warm om te föhnen. Dus gaan vrouwen en mannen sneller hun haar opbinden en wassen ze het minder vaak, wat ook het groeitempo zal bevorderen.

 

Geniet van de zon– en dus vitamine D – dit zorgt dat je haar sneller groeit. Vaak eten we in de zomer ook gezonder en bewegen we meer, dat zouden ook nog logische verklaringen voor het sneller groeiende haar kunnen zijn. Bij mannen zal het nog sneller opvallen: de baardharen kunnen tot zes millimeter per maand sneller groeien dan in de winter.

Ook nagels groeien sneller met warm weer en zon. Mensen met kunstnagels en gelnagels merken het ook.

Wat wel weer positief is, is dat als je haar hard groeit het een teken is dat je lichaam op een gezonde weg is.

 

Ik hoop dat je hier weer wat van hebt opgestoken. Merk jij ook dat je haar sneller groeit?
En moet jij ook sneller je uitgroei bijwerken?

We hebben speciaal nu voor jou in deze hete zomermaanden een fijne oplossing:

Maak je een afspraak binnen 4 weken, dan betaal je enkel en alleen € 49,95 voor de kleur touch-up en styling.

Boek nu:

 


Groetjes Margaretha,

Blogger Brandlezz Concepts

 

Geen