HOUDEN MANNEN MEER VAN LANG OF KORT HAAR?

 September 5, 2019    Houden mannen van lang of kort haar?

 

Hallo lieve ladies en meelezende mannen ;-)

Lange haren of pittig kort?

Wat is dat toch met mannen en lang haar? We vragen het ons in de salon al jaren af. Een leuke korte boblijn of een pittig kort kapsel staat veel vrouwen echt heel mooi. Maar als we het gros van de mannelijke wereldbevolking moeten geloven, is een kort kapsel lang niet zo mooi als lange lokken zijn.

We besloten een poll op onze Facebookpagina en op Instagram te houden, die we 36 uur wilden laten lopen. Nou, die uren hadden we niet nodig! De reacties kwamen als een wervelwind binnen: 201 stemmen binnen een uur.

De uitslag sprak boekdelen:  90% zegt ‘Ja, mannen houden van lang haar.’ De andere 10% gaf aan dat dat niet zo was:

 

Maar, wat vinden wij vrouwen daar nu van? En laten we ons daardoor leiden?

 

De schaar erin! Ik en mijn Bobje

Ongeveer 14 jaar geleden had ik best lang en donker haar. Toch kreeg ik ‘de kolder in mijn kop’. Ik wilde de schaar in mijn haar zetten. Ik wilde namelijk heel graag het kapsel van Paris Hilton en Rihanna: een korte, asymmetrische bob. De kleur? Platina blond. Ik herinner me het nog goed. Voor die tijd best wel heavy, als je altijd een brunette bent geweest met lang haar.
Dat het heavy was, merkte ik thuis ook.  

De meiden in de salon pakte hun toverstafje en tada! Daar was Margaretha: blond en gekortwiekt in een asymmetrische bob. Met een kort kippenkontje achter. Zie je het voor je? 

Die avond ik kwam thuis met een bonzend hart. Ik was verheugd om mijn nieuwe coupe te showen. Mijn vriend keek … en gaf amper een reactie. Zijn blik vergeet ik nooit. Hij vond het vreselijk, al heeft hij dit nooit zo uit zijn mond laten komen. Zijn lichaamstaal zei genoeg.

Wat was dat awkward.

Toch voelde ik me een paar weken euforisch. Dat oude leren jasje uit kast, stond ineens veel leuker omdat nu mijn hals en nekpartij veel beter uitkwamen. En zo was er nog meer dat me een goed gevoel gaf. In elke spiegel keek ik wel even naar mijn Bobje, vol trots.

 

Ik ontdekte ook een andere kant aan dat korte haar. Mijn nieuwe coupe kostte me ineens veel meer werk in de ochtend, dan mijn lange manen deden. Ik was verplicht nu echt iedere ochtend mijn haar te stylen met mijn lasertang. Ik heb van mijzelf een slag als een wilde leeuw. Wassen en opdrogen was sowieso al geen optie.

Maar ja, wat nieuw is, is altijd leuk, ben ik van mening. Totdat …

De subtiele hints

Totdat de subtiele hints van partnerlief kwamen. Foto’s met mijn lange haren werden regelmatig spontaan de hemel in geprezen. Alsof dat nog niet duidelijk genoeg was, werd er na ongeveer vier maanden zo'n beetje wekelijks benadrukt dat ‘hij het toch niet zo leuk zou vinden als ik het weer zou knippen’. Zodra mijn haar iets langer werd en ik het in een staart of knot droeg, zag ik de oogjes tegenover me smelten.
Ja lief, niet meer knippen. Die conclusie had ik zelf ook al getrokken.

Een aantal maanden later viel mijn haar inmiddels weer over mijn schouders. In de salon gaven verschillende dames aan dat ze het kortere eigenlijk veel leuker vonden staan dan dat lange haar, waarop ik antwoordde dat mijn vriend een rolberoerte zou krijgen als ik het weer zou knippen.

Niet alleen van mijn vriend maar ook van andere mannen kreeg ik volop complimenten. Zelfs de attente vertegenwoordiger die op een drukke dag de salon binnenkwam, gaf het schoorvoetend toe. Heel onverwacht gaf hij me aan dat hij dat lange haar toch echt nét ietsje leuker vond.

Hoppa! Weer een man die lang haar mooier vond. Dat kon toch geen toeval zijn?

Al had ik heel veel positieve reacties op mijn boblijn gehad, voornamelijk van de vrouwen, bleek voor de mannen lang haar toch het mooiste te zijn. Niet veel langer greep ik alsnog naar onze Brandlezz Hairextensions. Toch fantastisch dat we die mogelijkheid hebben om een korter kapsel in een mum van tijd om te toveren naar een mooie bos lang haar.

Waarom toch die hairextentions dan?

Ik vond het niet fijn dat manlief mijn kapsel niet mooi vond. Het gaf me een raar gevoel. Ik weet echt wel dat hij van mij houdt en dat dat los staat van mijn haar, maar toch. Voor de mensen die mij niet  persoonlijk kennen: ik ben zeker geen onderdanig persoon. Je kunt mij wel degelijk in de rij van independed vrouwen met een sterke eigen mening zetten.
Maar hee, het is wel de liefde van mijn leven niet waar? Gek, hoe dat werkt met je gevoel.

Mijn vriend kan in ieder geval opgelucht ademhalen: ik zal mijn haar niet snel meer kort laten knippen.

Wat is nu de conclusie? Houden mannen van lang of kort haar? En wat doet die mening met ons gevoel? Uit onderzoek en ervaring blijkt dat lang haar favoriet is bij de meeste mannen.
En ja, voor mij doet die mening ertoe.
Nu ben ik nieuwsgierig. Wat is jouw ervaring hiermee? Hoe is dat bij jou?

PRAAT MEE! 

Heeft jouw vriend/man ook een grote voorkeur voor lang haar? Wil jij al tijden jouw haar knippen, maar gaat jouw partner daar écht niet mee akkoord? Of heeft jouw geliefde juist een voorkeur voor korter haar? En in hoeverre hou jij rekening met de wensen van de partner als je een nieuwe coupe wil? Praat mee en reageer hieronder:

Heel benieuwd hoe jullie dit ervaren en zien!

 

Hartelijke groeten, Margaretha Koops

 

Geen

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht