WAT MAG ER IN DE HANDBAGAGE?

 Juni 27, 2019    Help! je gaat op vliegvakantie, wat neem je mee?

Wat neem je mee in het vliegtuig?

Natuurlijk jouw favoriete shampoo of gel? Of liever toch niet? Welke soorten vloeistoffen mag je meenemen in het vliegtuig en wat wordt er eigenlijk onder vloeistoffen verstaan?

In deze blog ga ik jou helpen om heel goed voorbereid op reis te gaan in het vliegtuig. Mijn tips zorgen er ook voor dat jij net iets soepeler door de securitycheck gaat. En je op de plaats van bestemming aankomt met je lievelings producten.

 

Weet jij hoeveel vloeistof er mee mag in je handbagage?

In je handbagage mag je maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen.

Dat houd in principe in dat je 10 verpakkingen van elk 100 mililiter mee mag nemen.

Uiteraard mogen het ook  kleinere of halfvolle verpakkingen zijn.

Stop die vloeistoffen, gels, shampoo, zalfjes, pasta’s en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak.

Als je meer wilt meenemen of in grotere verpakkingen, dan stop je deze verpakkingen in je ruimbagage. Let hierbij wel op de douane regels. Deze vind je meestal op de site van het vliegveld.

 

Tip van Margaretha

Leg je zakje met vloeistoffen bovenin je handbagage. Dan heb je het binnen handbereik en ga je sneller door security. Het zakje met vloeistoffen moet dicht kunnen, dus stop ‘m niet te vol.

 

Wat valt er onder vloeistoffen?

Bij vloeistoffen denk je misschien aan vloeibare drankjes toch? Bijvoorbeeld water of frisdrank. Maar met vloeistoffen in je handbagage bedoelen ze ook gels, crèmes, zalfjes, pasta’s en spuitbussen (aerosols). Hieronder lees je enkele voorbeelden die vallen onder de vloeistoffenregels voor handbagage.

  

Vloeistoffen

▪   Water

▪   Frisdrank of sap

▪   Hairspray

▪   Shampoo

 

Gels

▪   Bodywash

▪   Haargel

▪   Lipgloss

▪   Aftersun gel

▪   Vloeibaar wasmiddel

 

Crèmes en zalf

▪   Gezichtscrème

▪   Oogcrème

▪   Huidverzorging

▪   Zonnebrandcrème

▪   Medicinale zalven

▪   Lipbalm en lipverzorging

 

Pasta’s

▪   Tandpasta

▪   Pindakaas

▪   Mayonaise

▪   Mosterd

 

Spuitbussen

▪   Haarspray

▪   Deodorant

▪   Gas navulspray

 

Vergeet je waterflesje niet!

Als je gaat vliegen heb je vaak een flesje met water bij je. Het is een feit,  je zult goed moeten hydrateren tijdens het vliegen. Anders droog je teveel uit. Zorg echter wel dat je flesje met water leeg is als je bij de security komt. Na de security en paspoortcontrole, kun je je flesje weer bijvullen bij een van de kranen van de toiletblokken.

 

Soms mag vloeistof in je handbagage blijven

Voor medicijnen, dieetvoeding en babyvoeding gelden uitzonderingen. Als je goed en juist kunt aantonen dat je ze nodig hebt, mag je een beperkte voorraad meenemen.

Ik verwijs je graag HIER naar een handige link van Schiphol.

 

Veel liefs en een fijne vakantie,
Margaretha Koops

 

Geen