PERMANENT VOOR MANNEN

 Juli 12, 2022    Permanent voor mannen

 

De laatste weken krijgen wij veel mannen in onze kapsalon met de vraag naar krullen; ze willen een permanent. “Permanent” horen we je denken, “Dat is toch iets voor oude vrouwen of mannen in de jaren 80”? Zelfs de zoon van Margaretha: Yves 10 jaar, heeft de rage te pakken.
Hij en al zijn vrienden wilden de permanent. Dus het is echt voor alle mannen, voor jong en oud.

 

CURLS FOR MEN ARE HOTTTTTTT

 

Nu ik dit zo schrijf, moet ik ook wel bekennen dat er helaas ook nog een of ander taboe heerst bij de mannen. Hetzelfde taboe van haar verven bij mannen.

Maar hé, dat is echt helemaal niet nodig. Waarom zou een man niet mogen veranderen van haarstijl? Of mogen experimenteren? Bij Brandlezz zijn wij trendsetters met betrekking tot haar; wij adviseren jou graag wat nieuws.

Bij permanent moet je niet alleen denken aan kleine strakke krulletjes, tegenwoordig mag het wat losser en een grove krul zijn. Ideaal als je steil haar hebt en een mooie wilde krullenbos wilt. Of als juist wat meer controle en volume wilt.

Er zijn steeds tegenwoordig steeds meer mannen met krullen. Krullen zijn hot! Ze geven je een stoere maar tevens zachte uitstraling. We zien lange lokken met krullen maar ook de undercut met bovenop krullen.

 

Bekende acteurs die naar de krulspelden grijpen

 

Ook bij bekende acteurs viel het mij op dat ze hun haar permanenten.

Een van mijn favoriete acteurs is Patrick Dempsey, bekend van de serie Grey’s Anatomy. Kijk hieronder voor en na, zonder en met krul.

Foto creditds : Bob D'Amico/Disney Algemene entertainmentinhoud via Getty Images

Foto credits @abca via pinterest                                                            

 

Een ander voorbeeld voor velen is Jon Snow uit Game of Thrones, zijn krullenbos laat menig hart sneller kloppen. Eveneens een stijl icoon is acteur Timothée Chalamet die volgens velen de ideale haardos heeft: niet te stijl, niet te krullend maar net krullend genoeg voor een nonchalante look. 

Het is ook een “ding” op Tik-tok, mannelijke influencers nemen een permanent.

Dus heb jij van jezelf geen krullen of slag, geen probleem voor ons, wij geven je een permanente bos krullen.

 

 

Jon Snow / Kit Harrington– Game of Thrones  / HBO           

                                     

Thimothée Chalamet / Fotocredits: Getty images - Angela Weiss

 

 

Wat is een permanent?

 

Permanent is een kappersbehandeling die ervoor zorgt dat je door middel van chemicaliën krullen krijgt. Door de chemicaliën verandert de natuurlijke structuur van het haar in een krul. Na de behandeling blijven de krullen min. 6 en max. 12 weken zitten. Belangrijk is wel dat je dit bij een kundige salon laat uitvoeren, anders kan je haar afbreken. Uiteraard zijn wij bij Brandlezz hierin gespecialiseerd.

 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Je maakt een afspraak bij ons in de salon die gemiddeld 1,5 uur duurt. Eerst bepaal je samen met de haarstylist de grootte van de krul en de vorm van het kapsel. Kleine krullen hebben meer permanentwikkels/krulspelden nodig dan grove krullen.

De haarstrengen worden gerold tussen permanentwikkels/krulspelden. Hierover wordt de permanent vloeistof gegoten. Het kan sterk ruiken omdat er een chemisch proces plaatsvindt in het haar. Dit moet 20 minuten inwerken, deze vloeistof wordt vervolgens voorzichtig uitgespoeld. Daarna wordt er een verzorgend product, de neutralisator, toegevoegd dat het haar neutraliseert, dit moet ongeveer een half uurtje inwerken.

Dan worden voorzichtig de krulspelden eruit gehaald en weer de neutralisator toegepast om alles te verzegelen, dit duurt ongeveer een kwartier. Daarna wordt het haar voorzichtig gewassen daarna geknipt en naar jouw wens gestyled.

 

 

Wil jij ook een krullenbol?

 

Plan dan vandaag nog een afspraak in bij een van onze stylisten.

We hebben een leuke aanbieding voor jou:
Heren permanent incl. knippen en styling € 89,95 euro

 

 

 

 

Hartelijke groet,

Margaretha en Team Brandlezz Concepts

 

 

Geen