WIST JE DAT 4 OP DE 10 VROUWEN LAST KRIJGT VAN KAALHEID?

 Juli 17, 2019    Heb jij last van kaalheid of haarverlies?

WIST JE DAT 4 OP DE 10 VROUWEN LAST KRIJGT VAN KAALHEID? 

Er is te veel schaamte over, daarom doorbreken wij dit taboe.

Kaalheid wordt vaak nog gezien als een echt mannenprobleem, maar dat is het zeker niet. Ruim 40 procent van de vrouwen lijdt eraan, blijkt uit onderzoek. Zo'n 15 procent op zeer jonge leeftijd al. Veel vrouwen schamen zich hiervoor en weten zich geen raad. Er wordt bijna niet over gesproken. Het is een taboe. Een taboe dat mijn collega's en ik heel graag voor eens en voor altijd uit de wereld willen helpen. Dat veel vrouwen last krijgen van kaalheid, kunnen wij in onze salon heel goed beamen. We zien het schrikbarend veel. De cijfers die ik net noemde, geven het ook aan. Daar wil ik nog aan toevoegen dat een deel van die 4 op de 10 vrouwen zelfs al voor de menopauze (en soms al rond 20-jarige leeftijd!) last heeft haaruitval en kale plekken. Kaalheid en extreem haarverlies gaat me echt aan het hart. Want er is een oplossing voor.

 

Ook ik had last van kaalheid

Je zou het bijna niet geloven als je mij met mijn volle bos haren ziet, maar ook ik heb last gehad van kaalheid. Bij mij was het een gevolg van een auto-immuunziekte, gepaard met schildklierklachten. Ik kan er dus persoonlijk over meepraten en weet ook hoe het voelt. Ik ben daarom tussentijds op onderzoek uit gegaan. En ik heb een paar geweldige oplossingen gevonden die wij nu in onze salon inzetten. Daarover later meer. .

 

Kale plekken of extreem haaruitval? Kom naar de salon!

Wanneer ik in de salon zie dat een klant erg dun haar heeft of kale plekken, dan benoem ik dat. Ik voel heel goed aan of een klant erover wil praten, ik weet hoe gevoelig het ligt. Ik maak er geen taboe van. Aan struisvogelpolitiek heeft niemand iets. Bijna iedereen heeft dan een gevoel van: “Ooh yes, eindelijk iemand met wie ik erover kan praten.” De gesprekken die dan volgen zijn enorm waardevol en zelfs life changing. Mijn hele team is hierin gespecialiseerd. Ik zie het namelijk als onze verantwoordelijkheid om ons te ontfermen over het haar van onze klanten in de tijd dat ze bij ons in de stoel zitten. Wij zijn de haardokter en we zijn er om waar te nemen en wat we zien bespreekbaar te maken.
Stel nu dat je naar de huisarts gaat met jeuk aan je been. Ineens krijg je in zijn spreekkamer spontaan een bloedneus. Maar de dokter kijkt er niet eens naar, hij blijft gewoon bezig met dat been. Dat hoort toch niet zo te zijn, wel?

We gaan haarproblemen dus niet uit de weg, ook al blijft het een gevoelig punt. Waarom doen we dit? Omdat wij de oplossingen en tal van mogelijkheden in huis hebben. Ook als de kaalheid te maken heeft met ziekten of chemokuren.

 

Waarom is het zo moeilijk voor vrouwen om over kaalheid en haaruitval te praten?

Geen enkel onderdeel van het lichaam beïnvloedt het zelfbeeld zo erg als het haar. Of het nu over kaalheid gaat of overbeharing, dan maakt niet uit. Ons haar betekent alles voor ons. Zelfs borsten hebben minder invloed op het zelfbeeld, die kun je nog een beetje camoufleren. Laten we eerlijk zijn: kaalheid bij vrouwen wordt bijna niet geaccepteerd. Een kalende man kan bijvoorbeeld prima op tv verschijnen, maar een kalende vrouw vinden we raar.

Sommige vrouwen schamen zich zo voor hun haaruitval (en ik spreek uit ervaring want ik heb al veel verhalen mogen horen) dat zelfs hun partners niet weten dat ze eraan lijden. Het kan zo erg zijn dat ze de hele dag door met hun haarprobleem bezig zijn. Sommigen voelen zich zo diep ellendig, dat ze regelmatig naar een psychiater gaan of zich laten beperken in het dagelijks leven. Ik ken een meisje van 18 dat niet meer naar school durft.

Als ik deze verhalen hoor, dan breekt mijn hart: dit moet en kan echt helemaal anders.


Onze eerste advies

Wanneer wij kaalheid of extreme haaruitval waarnemen, of je herkent je in het verhaal omdat je er last van hebt, adviseren we om sowieso contact op te nemen met de huisarts. Laat de huisarts je ijzergehalte, vitamine B12 en je schildklier nakijken. Stress en ijzertekort is namelijk vaak een boosdoener.  

Soms is het lastig om met de huisarts over haaruitval en kale plekken te praten. Haaruitval wordt vaak gezien als een cosmetisch probleem. Vaak merken vrouwen dat hun haar een stuk dunner wordt, maar zijn er geen grote kale plekken te zien. Als ze dan bij de huisarts komen, dan ziet die geen probleem. De huisarts zou met een dermatoscoop naar de diktes van het haar moeten kijken om een diagnose te kunnen stellen, maar dat gebeurt vaak niet. Ook dermatologen zien haaruitval vaak als een cosmetisch probleem. Met een echte oplossing komen ze niet.

Zoals aangegeven: vaak hebben vrouwen (tijdelijk) veel haaruitval door stress en ijzertekort. Hormoonverandering na een zwangerschap of door de menopauze kan ook een oorzaak zijn.
2 procent van de vrouwen heeft de haarziekte Alopecia Areata, waardoor ze kale plekken krijgt. Er zijn wel zo'n 50 haarziektes waar vrouwen (en mannen) last van kunnen hebben. Ik benoem ze hier niet allemaal, maar bij de meeste gevallen is de haaruitval relatief eenvoudig te behandelen.

 

Voorbeeld ziekte alopecia / bron Alopecia vereniging

 

De oplossingen

Dat veel artsen vrouwen niet helpen met hun haaruitval, is jammer. Erfelijke kaalheid is bijvoorbeeld met capsules Dutasteride tegen te gaan. Dat middel zorgt ervoor dat een haar niet slechts vier maanden groeit - zoals bij erfelijke kaalheid vaak het geval is - maar de normale vier jaar.

Nu schrijven wij geen medicijnen voor. Maar we hebben wel, zoals gezegd, voor elk haarprobleem een oplossing; een cosmetische oplossing. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat je vol zelfvertrouwen en stralend onze salon verlaat. Als een huisarts zegt dat er niets aan de hand is, of dat er niets tegen de kaalheid te doen is, hoef je niet nog jaren in onzekerheid rond te lopen. Dat is echt niet nodig. Hoe eerder je komt, hoe minder lang je je onzeker hoeft te voelen. Brandlezz Concepts lost het op.

 

Aandacht voor haarverlies en kaalheid

In de maanden augustus en september geven we extra veel aandacht aan het thema kaalheid en haarverlies. 

Wil jij weten welke oplossingen we hebben?

Lees dan HIER>> verder in ons volgende blog.

 

 

Weet jij al waar je haaruitval door veroorzaakt wordt en zoek je naar een oplossing? lees dan vooral ook verder.

 

Wil jij een GRATIS adviesgesprek? 

Vul hieronder je gegevens in, en onze specialisten nemen snel contact met je op voor een GRATIS afspraak.

 

Voornaam     
Achternaam 
E-mailadres
Mobiel nr.     

 

Veel liefs,

Margaretha Koops en Team Brandlezz Concepts

 

Dit blog is ook bedoeld om huisartsen en dermatologen op de hoogte te stellen dat er verschillende cosmetische mogelijkheden zijn die wij aan kunnen bieden. Stuur het gerust aan ze door.

 

 

 

 

Geen

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht